Kanonball er er noe vi alle husker fra barneskolen.

SE OGSÅ! Kanonball er en av tre idretter i SL-trippel. Med kanonball på lørdag er det buldrejam og goalball torsdag og fredag.

Regler:

Laget
Består av 6-10 spillere. Likt antall spillere på hvert lag.  Mix-lag skal ha samme antall menn og damer på hvert lag.

Spillet
Formålet med spillet er å eliminere alle motstandernes spillere på. Det gjøres på to måter:

1. Treffe motstanderen med en ball fra skuldrene og ned.

2. Gripe en ball fra en motstander.

Start
Spillerne tar oppstilling bak sin endelinje.  Spillet begynner ved at to til seks baller plasseres langs midtlinjen.  På signal fra dommer kan lagene løpe mot senterlinjen og ta ballene.  Når ballen er tatt, må denne bringes bak endelinjen før den kan kastes mot motstanderen.

Tid og seier
Det laget som først eliminerer motstanderens spillere er vinneren. Hver konkurranse varer i fem minutter. Beste laget av tre omganger er vinneren.

Dommeren
Dommeren er suveren når det gjelder alle avgjørelser. Dette gjelder Treff, fem-sekundersregel, og ellers alle situasjoner som måtte oppstå. Det forventes at alle Kanonballspillere følger gjeldende regler.  Motstander laget skal heller ikke sjikaneres eller utsettes for «stygt» språk.  Man takker alltid for kampen.